Wágner Szilárd

Wágner Szilárd

cikkíró

Inkább történetíró vagyok, mint stresszoldás szakértő, azonban a történetírás megköveteli, hogy válaszokat keressek a “Miért?”-ekre. Már pusztán azért is, hogy a történeteim minél jobbak legyenek. Ezek a válasz keresések olykor elvezetnek a megértéshez, amikor az ember úgy véli, érti, mi miért következik be.
Mindig igyekszem a lehető legjobban körbejárni az adott témát, hogy ne kizárólag a saját, hanem mások szemszögéből is lássam őket. Fontos számomra, hogy szakmailag elismert eredményeket is átnézzek, ezzel teljesebb képet kapva a témáról.
A végén ezek összesűrűsödött esszenciaként a leírt gondolataimban öltenek testet.

Írásaim és gyakorlataim a Kreatív Stresszoldás Portálon

Uncsi, fárasztó, minek csináljam…

Uncsi, fárasztó, minek csináljam…

A negativizmus az ember része, hiszen ha nem lenne negatív, akkor pozitív sem létezne és nem lehetne az egyensúlyt megteremteni. A flat line csak egy esetben nem pozitívum, amikor az EKG görbéd az. Minden más esetben teljesen korrekt. Viszont! Az ember nem egyedülálló, önálló lény, hanem szimbiózisban él megannyi élőlénnyel, és itt nem kizárólag a minket körbevevő állatokra és növényekre gondolok, hanem arra a milliárdnyi apró kis teremtményre, akik bennünk, velünk együtt élnek a születésünk pillanatától.

“Ha nincs zene, nincs élet”

“Ha nincs zene, nincs élet”

A zene minden emberből kivált valamilyen reakciót, és minden ember számára van olyan zene, ami segít elérni a nyugalmat, azaz segít a stressz feloldásában, egyes esetekben akár módosult tudatállapotba is kerülhet tőle.

Naponta egy kávé, és a pszichológus a múlté

Naponta egy kávé, és a pszichológus a múlté

Számos hétköznapi módszer létezik arra, hogy az ember a lehető legtovább halogassa a változtatást. Szeretjük a kényelmet, és nagyon nehezen vesszük rá magunkat, hogy tudatosan, a felelősséget felvállalva ne csak felismerje a hibáit, hanem átlépve önmaga korlátait, külső, szakértő segítséget kérve új nézőpontokkal gazdagodjon, eredményes megoldásokra ébredjen rá.