Már javában tart az ősz, egyre több időt töltünk a négy fal között, ezért szeretnék most Neked jó ötleteket és gyakorlatokat adni, hogy minél jobban érezd magad a bőrödben. Eljött a befelé figyelés, a belső munka ideje. A legjobb alkalom a meditációra, az ellazulásra, a belső világunk harmonizálására.

Szánj magadra rendszeresen időt! Add meg magadnak az Önmagaddal töltött idő örömét! Ez lehet szaunázás, egy forró, sós fürdő a kedvenc illóolajoddal, baráti találkozó, egy forró tea a kedvenc könyved társaságában, masszázs, vagy amik szerintem a legjobbak: meditáció, relaxáció, amihez egy gyakorlatot is találsz a cikk végén.

Segít, hogy kilépj kicsit a külvilágból, és megérkezz saját, belső világodba, ahol csak az van, amit Te létrehozol. Olyan érzések, gondolatok és energiák, amik a javadat szolgálják, a belső világod, a Te kis szentélyed.

Most rajtad a sor!

Előbb-utóbb mindenkinek meg kell tanulnia szabadságra menni a külvilági dolgaitól, nem csak fizikailag, hanem gondolati szinten is. Most rajtad a sor! Ehhez eleinte nagy bátorság kell, mert hát mindig sokkal-sokkal több tennivalónk van, mint amit el lehet végezni. Sokszor érezzük azt, hogy „még ezt meg azt meg kell tennem, hogy utolérjem magam, aztán pihenek.” De az a tapasztalat, hogy ez a pillanat ritkán jön el. Tudatosan kell kivennünk egy kis szabadságot magunktól, ami majd bőségesen meghálálja magát. Sokkal jobb lesz a közérzetünk, regenerálódunk és feltöltődünk, öngyógyító folyamataink felerősödnek.

Ha megszabadulsz a feszültségtől, akkor megszabadulsz a problémáidtól is. Valójában nem a problémával van a baj, hanem a problémához való hozzáállásoddal, viszonyoddal, és ebből feszültség keletkezik. A feszültség azonban benned van, nem a világban. Amint a feszültségtől megszabadulsz, azt veszed észre, hogy minden rendben van. A meditáció erre tökéletesen alkalmas.

Tanuld meg mélységében, valóban elengedni magad, és fenntartani ezt az ellazult, felszabadult állapotot, függetlenül attól, hogy mi történik körülötted. Ahhoz, hogy játszva menjen minden, hogy igazán élvezd az életet, szükséged van az ellazultság állapotára.

Néhány gondolat útravalónak

Szánj magadra időt! Add meg magadnak az Önmagaddal töltött idő örömét!
Eljött a befele figyelés, a belső munka ideje. A legjobb alkalom a meditációra, az ellazításra, a belső világunk kialakítására, harmonizálására.  Előbb-utóbb mindenkinek meg kell tanulnia szabadságra menni a külvilági dolgaitól, nem csak fizikailag, hanem gondolai szinten is. Most rajtad a sor!

GYAKORLAT

LAZÍTS!

Gyakorlatra fordított idő átlagosan:
15-20 perc

Milyen esetekre, milyen gyakran és kiknek ajánlom: 
Azoknak ajánlom, akik szeretnének mélyen ellazulni, feszültségmentes állapotba kerülni, szeretnék megtanulni lecsendesíteni az elméjüket. Érdemes hetente vagy pár naponta elvégezni a gyakorlatot.