Ott van bennünk minden, ami a boldogsághoz kell; de egy csomó minden más is… Viszont mi döntjük el, hogy mire figyelünk, minek adunk teret. 

Valójában az Univerzum élő tudatossága vagyunk. Úgy lettünk megteremtve, hogy kommunikálni tudjunk az élettel, mindennel; mint ahogy a szervezetünk sejtjei is kommunikálnak egymással. Ez működik ember-ember, ember-szellem, ember-természet, ember-állat között egyaránt. Ha sikerül igazán lecsendesednünk, az olyan, mintha egy másik világban találnánk magunkat. Egy nyugodtabb, békésebb, harmonikusabb, szeretetteljesebb világban.

Aktiváljuk a tobozmirigyünket!

A tobozmirigyünk egy nagyon érzékeny szervünk. Ahhoz, hogy megnyílhasson, tudnunk kell „kikapcsolni” az elménket.

Akkor is ez történik, amikor transzban vagyunk. Ilyenkor tudnak a belső kommunikációs kapcsolatok beindulni. Azt érezzük ebben az állapotban, hogy ilyenkor vagyunk igazán önmagunk, elménk lecsendesedik, valóban megéljük az egységet. De hétköznapi életünk során ez ritkán történik meg.

A jó hírem az, hogy meditációs gyakorlatokkal a tobozmirigyünket egyre aktívabban működtethetjük.

Változtassuk meg a tudatállapotunkat!

Amikor megváltozik a tudatállapotunk, megváltozik minden. Eldönthetjük, hogy mennyit vagyunk a külső káoszban vagy a belső nyugalomban. Amelyik világban tartózkodunk, annak a világnak a törvényszerűségei vonatkoznak ránk. Benned és bennem is ott van a fény, a tiszta mag, az abszolút jó.

Amikor meditálsz, akkor a külvilági, érdekes behatásokat elhagyod és elindulsz befelé. A zavaró hatásokkal ne törődj! Csak haladj befelé, a belső csendbe! Ha bármilyen gondolat ki akar billenteni, ne törődj vele! Akármilyen érdekes, akár kellemes gondolataid jönnek, csak menj tovább befelé, ne foglalkozz velük! Ha teljesen kiengeded, elengeded magad, már tud rajtad dolgozni az Univerzum. A forrással leszel összekötve.

Akkor is tudnunk kell elengedni magunkat, amikor minden okunk meglenne, hogy összeránduljunk. Furcsa lenne, ha nem aggódnál akkor, amikor „illik”? Pedig ilyenkor még nagyobb szükséged lenne a lélekjelenlétre. A lelki béke, a nyugalom a legjobb megoldás a problémákra. Ha ég a ház, ne ess pánikba! Befelé figyelj, ne az égő házra! Szedd össze magad, és így könnyebben kijutsz a házból!

Pánikban a tudatosságunk lecsökken, aminek sok esetben trauma lesz a vége. Ha lekapcsoljuk magunkat az Univerzumról, mégis mire számítunk? Arra, hogy majd mi oldunk meg mindent? Nyilván ez nem sikerülhet. Jó hír, hogy az életünkhöz szükséges feltételeket az Élet biztosítja számunkra. Csak az ego gondolja azt, hogy saját erejéből éri el a dolgokat; eljátssza, hogy ő csinálta a jót, a mester viszont tudja, hogy ez egy égi áldás.

Az abszolút jó

Amikor a valódi utadra rátalálsz, az olyan, mintha konnektorba nyúlnál. Szinte megráz az áram, felvillanyoz, lúdbőrzik a hátad.

Ösztönösen kívül keressük a megoldást, holott az belül van. Sokszor túl sok irányba próbálunk figyelni. Nem az embereket kell megváltoztatunk, nekünk kell legbelül megváltozunk! Attól, hogy körülöttünk mindenki összeomlik, mi még lehetünk rendben. Másokért nem jó aggódni, mert az aggódás megbetegíthet.

A fájdalom azt jelenti, hogy túl sokat figyelsz másokra. De a fájdalom egyben útmutató is. Ne hagyjuk belsőnkben a „tankot” kiürülni! Amikor befelé figyelsz, töltődsz. Ne kötődj a külvilághoz fanatikusan! Belülről tudod magad rendbe rakni. Belül, egy összkomfortos világban legyél, és onnan tehetsz utazásokat kintre. Az élet megy magától, ezt el kell hinni. Valójában minden rendben van. Csak a zavarodottak szerint nincs rendben semmi. Az ellazult ember szépeket álmodik. Nem a világot kell megváltoztatni, hanem a tudatállapotot. Ha megváltozik a tudatállapotod, megváltozik minden.

Eldöntheted, hogy mennyit vagy a külső káoszban vagy a belső nyugalomban. Amelyik világban tartózkodsz, annak a világnak a törvényszerűségei hatnak rád. Legbelül csak fény van, az „abszolút jó”. Középen ott van a romlatlan mag. Ahogy elengeded magad, belekerülsz és átjár a lelkesedés. Visszakerülsz saját középpontodba. Maximálisan örülni tudsz mindennek, kapcsolódni tudsz belső középpontodhoz. A dolgok ilyenkor melléd állnak. Érzed, hogy mikor mit kell tenned, mi esik jól. Összhangba kerülsz az egésszel.

A cikkem jegyzeteit Gyurkó Zsolt meditációs tanfolyamán készítettem.

Néhány gondolat útravalónak

Ott van bennünk minden, ami a boldogsághoz kell; de egy csomó minden más is… Viszont mi döntjük el, hogy mire figyelünk, minek adunk teret.

Ha megváltozik a tudatállapotunk, megváltozik minden. Eldönthetjük, hogy mennyit vagyunk a külső káoszban vagy a belső nyugalomban. Amelyik világban tartózkodunk, annak a világnak a törvényszerűségei vonatkoznak ránk. Benned és bennem is ott van a fény, a tiszta mag, az abszolút jó.

GYAKORLAT

Csendesítsd le az elméd! -hanganyag

Gyakorlatra fordított idő átlagosan:
35 perc

Milyen esetekre, milyen gyakran és kiknek ajánlom: 
Azoknak ajánlom, akik szeretnének mélyen ellazulni, feszültségmentes állapotba kerülni, szeretnék megtanulni lecsendesíteni az elméjüket. Érdemes hetente, vagy pár naponta elvégezni a gyakorlatot.